Vi är otroligt många människor som älskar att resa och all härlighet som det bär med sig. Vi är många som älskar spänningen, förväntansfullheten, pirret i magen, insikterna och upptäckterna om oss själva och vår omvärld och alla de hundratals intryck vi möts av och får smälta. Inget land eller ställe är det andra identiskt och det finns alltid nya saker att upptäcka, uppleva och utforska. Skillnader i kultur, natur, sociala strukturer och förhållandesätt, skillnader på familjeplan och relationsplan – det finns alltid så mycket olikheter, skillnader och även likheter och paralleller att uppleva och reflektera över. Man kan aldrig få nog av att resa, upptäcka och lära sig nya saker. Det finns så otroligt mycket att lära och se. Vi bör aldrig sluta lära oss, upptäcka, utforska och få givande erfarenheter. 

 

Vilken form av resor föredrar du?

Den absolut största majoriteten av människor i vårt moderna samhälle är eniga om att resor är något härligt, och kanske framförallt att resor sätter guldkant på livet och ger oss mersmak för världen och livet. När vi reser så lär vi oss – inte bara om det land vi besöker och dess natur och kultur – utan likväl om oss själva, vår egna natur och kultur. Trots människors gemensamma förkärlek för resor så föredrar olika människor olika sorters och varianter av resor. Vissa föredrar storstäder andra små byar. Vissa föredrar tropiskt klimat andra nordiska. Vissa föredrar avslappnande resor medan andra föredrar äventyrspäckade resor.

 

Lata dagar på soldränkta stränder eller lustfyllda äventyr?

Vilken form av resor föredrar du? Föredrar du en Resa till Kuba där Havanna bjuder på färgstarka koloniala fasader och ständigt närvarande salsamusik och med vackra stränder som ur ett vykort ett par timmars resa bort? Eller föredrar du istället lustfyllda och händelserika äventyr på exotiska öar och paradisöar, som Vandring Seychellerna? Om inte resor inom kategorin Resor Kuba lockar så är även Resa Trinidad ett populärt alternativ där man besöker båda Trinidad och Tobago.