Resor ger oss mersmak till livet

Möjligheten att resa runt och upptäcka världen är sanningen livets sanna krydda. Det är en få förunnad möjlighet som många av oss besitter, som vi näst intill är skyldiga att ta tillvara på. Sällan lär vi oss lika mycket saker, växer lika mycket, blir lika rik på gemenskaper och erfarenheter som när vi reser. Från våra resor tar vi med oss relationer och minnen till våra allra sista andetag. Resor ger oss mersmak till livet, resor ger oss den extraordinära och unika möjligheten att upptäcka och utforska andra områden i vår värld än det område vi blev tilldelad vid födseln. Vi får observera och lära oss av för oss helt skilda kulturer, religioner, språk, vardagsliv, samhällskonstellationer och livssyner. Det, om något, är ett sant privilegium.

 

Livet på resande fot

Den aspekt som ensamt mest bidrar till att livet på resande fot blir så givande för livet i helhet är att vi under våra resor hamnar i situationer vi vanligtvis inte hade hamnat i. När vi reser hamnar vi i helt annorlunda konstellationer än vad vi gör till vardags på arbete, med vänner eller familj. Under resor hamnar vi lättare i samtal med såväl likasinnade som totalt främmande och för oss annorlunda människor. Vi åker på utflykter i resegrupper, vi frågar oss fram om vägen och hamnar lättare i samtal med lokala invånare. Vi hamnar rent naturligt i situationer där vi blir mer beroende av vår omgivning och andra människor än vad vi är till vardags. I länder med främmande språk, kulturer och samhällssystem blir valet helt enkelt att ta varandra mer till hjälp. Där och då lär vi oss, blir rikare på erfarenheter och lärdomar.

 

Res till Borneos hjärta

Resor i sitt esse är givande och innehåller genuina upplevelser och erfarenheter. Reser vi ett främmande land så bör resan innehålla en sann och äkta upplevelse av landet, ingen bör resa till ett annat land endast för att mötas av en tillgjord och förfinad bild av verkligheten. Ett varmt exempel som bringar äkta upplevelser är att Resa till Borneo. Under kategorin Resor Borneo hos Aktivresor finns givande resor som passar för alla människor. Den mer äventyrslystne resenären väljer med fördel en resa innehållandes Regnskogssafari Borneo eller Regnskogssafari Malaysia. Att Resa till Borneo är att investera i erfarenheter och minnen för livet, att upptäcka en av världens äldsta regnskogar och unika biologiska rikedomar.