Den rika kusten erbjuder extraordinära naturupplevelser

Välkommen till semesterparadiset Costa Rica! “Den rika kusten” lever upp till namnet och bjuder på extraordinära naturupplevelser, en otrolig biologisk rikedom och svårslagna surfmöjligheter. Här är naturen frodande och livet simplare än någon annanstans. Med surfbrädan under armen tas livet med en uppfriskande “tranquila”-anda. Låt naturens magi och Costa Rica-bornas gästfrihet göra sitt för själen. 

 

Fascinerande artrikedom 

I Costa Rica är modersmålet spanska och namnet lyder República de Costa Rica. Som en perfekt förbindelse mellan Nord- och Sydamerika är Costa Rica beläget i centralamerikanska näset med Panama i sydöst och Nicaragua i norr, samt gränsande till såväl Stilla havet som Karibiska havet. Trots Costa Ricas tillsynes lilla yta har landet en av världens största biologiska rikedomar – med en artrikedom på drygt 5% av världens alla arter. Landet är sannerligen en av de främsta naturdestinationerna i världen, och erbjuder extraordinära naturupplevelser likt på få andra ställen. Den lyckligt lottade har möjligheten att se utrotningshotade djurarter i Monteverdes grönskade molnskogsreservat – däribland ozeloter, jaguarer, sengångare, leguaner, närmare 400 fågelarter och inte minst den utstående fågelarten Quetzal.

 

Frodande grönska i Costa Rica

Costa Rica är en av de främsta destinationerna för eko-turism och under resor till Costa Rica finner du en unik och magisk kombination av kritvita sandstränder och över 200 vulkaner. I Costa Rica är naturen grönskande och djuren av exotisk karaktär. Den rika kusten fullständigt kryllar av frodande grönska och unika naturreservat. Resor till Costa Rica garanterar inte endast maximal avkoppling och en enklare syn på livet, utan såväl även oförglömliga upplevelser av den fascinerande naturen. För att hantera trycket av turismen har Costa Rica ett utvecklat arbete med hållbarhet, och kan därför klassas som en av de världens främsta destinationerna för eko-turism.

 

Med surfbrädan under armen

I Costa Rica tas livet med den uppfriskande “tranquila”-andan och med surfbrädan under armen. Energin fokuseras på det som genererar oss lycka – och besvären tycks med detsamma avta. Vi har mycket att lära av Costa Rica-borna och deras levnadssätt. Med djupa andetag på häpnadsväckande stränder under resor till Costa Rica blir livet både simplare och härligare. Lata dagar under vajande palmer på stranden kombineras med lustfylld surfing till ljudet av havets skvalpande vågor. Solens strålar värmer och det skimrande havet är lika självklart som leendena man möts av. På favorithaken flokas det med människor runt lunch och stämningen är lika varm som livfull. Nationalrätten Gallo pinto bestående av bönor och ris, och serverad med äggröra, ost och gräddfil, är ett måste under resan till Costa Rica.

 

Upplevelser för den äventyrslystne 

Resor till Costa Rica består till fördel av en kombination av långa dagar på stranden och rundresor för att upptäcka Costa Ricas gömda skatter. Landet har mycket att erbjuda för den äventyrslystne och möjligheterna för surfing och snorkling är lika oklanderliga som naturen är häpnadsväckande. Bland surfare på Costa Rica är varma favoriter Santa Teresa, Tamarindo och Puerto Viejo. För den som föredrar snorkling så är däremot ön Isla Tortuga rätt plats att besöka – sannerligen en paradisö utan dess like. Mitt bland Monteverdes frodande grönska finnes hängbroar där den lyckliga får sig en vacker syn över vulkanen Arenal. Efter en nervkittlande tur med Zipline avslutas äventyret optimalt med ett dopp i de varma källorna som tillhör vulkanen. Resor till Costa Rica garanterar oförglömliga minnen och erfarenheter, och mängden möjliga kombinationer är oräkneliga.