Begreppsförklaringar relevanta för datahantering och säkerhet 2

Det är ett livs levande faktum att teknologin är en stor del av vår vardag och vårt liv, och allt mer uppenbart blir det även att vi är beroende av teknologin. Tänk på det själv, hur mycket i din vardag som du skulle klara av eller kunna använda ifall teknologin inte fanns eller helt plötsligt slutade fungera. Teknologin använder vi oss av otroligt mycket i vårt moderna samhälle och framförallt så hjälper den oss otroligt mycket med att förbättra och kanske framförallt effektivisera samhället. Den tekniken som uppfanns och utvecklades för att underlätta för oss har däremot även gjort oss beroende och sårbara. Mycket därför utvecklar vi säkrare datorsystem och hantering av data idag, och här följer en förklaring på ett par relevanta sådana begrepp. Välkommen till del 2 av relevanta begreppsförklaringar. 

 

Siem security – SIM and SEM

En sak är säker och det är att den teknologiska världen, och inte minst världen av datahantering och datasäkerhet och att vara anonym på nätet, är alldeles fullkomligt full av olika begrepp och termer och flödet av nya sådana tycks aldrig avta. Även för folk inom branschen så kan siem låta som ett nytt begrepp – men sanningen är att det ligger närmre den redan befintliga kunskapen än man kan tro. Det är nämligen så att siem och kanske framförallt siem security är en kombination av begreppen sim och sem. Siem security står därmed för såväl security information management som security event manager.

 

Hybrid flash solutions and storage

En av teknologins huvudsakliga uppgifter är att göra den teknologin vi använder så säker, enkel och effektiv som möjligt. Det innebär att teknologin alltid ska utvecklas och bli bättre versioner av sina föregångare. Ett exempel här är hybrid flash som ersatt gammal hederlig flash. Hybrid flash beskrivs enklast som en ren kombination av SSDs och HDS, och det är en mer utvecklad och avancerad variant av all flash. Här kombineras fördelarna av hybrid flash solutions med den minst lika viktiga hybrid flash storage.

 

Data visualizations and transformation

Trots att dessa begrepp med rätt stor säkerhet inte är de mest avancerade att förstå då namn som till exempel digital transformation säger sig själv rätt mycket så är de minst lika viktiga. För att oavsett om vi vet hur vi omvandlar digital data med med digital transformation så måste vi även veta hur vi från första början får ut datan med data mining – och sedan självklart även hur datan ska visas på ett så tydligt och effektivt sätt som möjligt med data visualization.