När vi nu är inne på tredje månaden med Corona så börjar det tyvärr märkas i det flesta plånböckerna och oavsett vilken lön arbetstagaren har. I klädbutikerna där studentklänningar normalt ligger på topplistan har vanliga festklänningar tagit över från den sedvanliga studentinköpen och här om dagen då vi besökte strandbryggan kunde man glänta på något som kan tolkas som en längtan efter att få köpa solglasögon från trendiga märken som matchar byxor och skor. Till och med smslånen tas med större försiktighet och det tidigare så populära spontanlånen dvs smslån med helgutbetalning tas med större försiktighet.

Det är tydligt att vi är oroliga för hur ekonomin kommer påverkas framåt av corona baserat på hur vi hittills har fått känna och uppleva Coronans framfart. Mer än dubbelt så många företag har ansökt om konkurs under mars månad jämfört med förra året och arbetslösheten stiger i rask takt. För dig som går i lånetankar så rekommenderas att du noga jämför lån med varandra. Ta hellre ett privatlån än smslån… och se till att du har kalkylerat med eventuellt lägre inkomst framöver. Undvik det allra mest spontana inköpen och satsa på att lösa dina lån med ett samlingslån istället.

Har du inte akut behov av ett lån som vänta lite, jämför gärna lån och se till att du får så låg ränta som möjligt. Självklart gäller det även dig som företagare. Jämför företagslån noggrant för att få den absolut lägsta extrakostnaden som bara är möjligt.